Om os

Image

Bofællesskabet består af 30 énfamilie-rækkehuse med egen have anlagt i en kreds omkring vores centrale fælleshus. Kernen i bofællesskabet er vores mange herlige fællesaktiviteter samt vores fælles ansvar for driften af fælleshuset og udearealerne i såkaldte ansvarsgrupper.

De fleste af os samles i fælleshuset til fællesspisning i madklubber 1-4 gange om ugen. Kokkeansvaret går på skift mellem de familier, som er tilmeldt den enkelte madklub. En del måltider er vegetariske – men hovedprincippet er, at kokkene suverænt bestemmer menuen. Og vi får god mad!

Vi har også tradition for at fejre bl.a. jul, nytår, fastelavn, sankthansaften, halloween m.m. i fællesskab, ligesom vores arrangementsgruppe gennem tiden har sørget for mange gode fester og kulturelle arrangementer. Et eksempel kunne være filmaftener med introduktion eller børnebio i Øversten.

Hvis I køber jer ind i Bofællesskabet Leerbjerg Lod, får I således ikke blot jeres eget skønne hus og tilhørende lille have – I erhverver samtidig 1/30-del af vores fælles paradis med alle de glæder, muligheder og forpligtelser, som dette indebærer. I kan kvit og frit booke fælleshuset til f.eks. afholdelse af private børnefødselsdage og fester. Huset benyttes flittigt af legende børn og børnebørn, vores lokale biavlere, ølbryggeren, 60+ klubben, motionisterne i fitnessrummet og Loddets lokale band øver jævnligt i huset.

Hvis I har lyst, kan I også anlægge jeres egen køkkenhave på den del af fællesarealet, som er udlagt til dette. Vi er glade for dyr på vores fællesarealer og i vores haver: høns, geder, bier, kaniner og sågar fugle i voliere har man de sidste par år kunnet nyde på Loddet. Drømmer man om el-drevne køretøjer, kan man tage en tur i vores fælles el-ladcykel, ligesom vi har etableret strøm til private elbiler.

Image
Image
Bofællesskabets beboersammensætning reflekterer, hvor glade vi er for at bo her – det er sjældent, at nogen flytter herfra.  Vi har lige nu én familie med små børn, men vi håber meget, at der kommer flere til. Loddet vrimler dog med børnebørn, ligesom nabobebyggelsernes småfolk er glade for at komme og lege på vores legeplads. Der arrangeres også fællesspisning på Loddet en gang om måneden for nærområdets børnefamilier – der knyttes naturligt bånd til børn og voksne i nabolaget gennem områdets institutioner, skoler og fritidsaktiviteter. Er man børnefamilie, er der gode muligheder for at finde en bofælle, der med glæde giver en hjælpende hånd med at hente og bringe, med kokketjans eller med at agere legeonkel eller -tante en times tid i ny og næ. Malekursus og andre kreative aktiviteter kan der også bydes ind med!

Administrationen af bofællesskabet foretages i det daglige af Loddets valgte styrelse. Beslutninger træffes på vores månedlige fællesmøder. Vi fordeler principielt fællesudgifter ligeligt mellem Loddets 30 huse - dog med den undtagelse, at huse, som bebos af kun én voksen, bevilges 50% nedsættelse. I kan se mere i Loddets vedtægter. Loddets velkonsoliderede økonomi fremgår af seneste regnskab.
Image

Fælleshuset på 600 kvm rummer bl.a.: Entré med bord-fodboldspil. Semi-professionelt køkken og spisesal med plads til op mod 80 mennesker. Hyggelig TV-stue med sofaer og fadølsanlæg. Børnerum med puder, legekøkken og masser af legetøj. Stort disponibelt rum på øverste etage m. billard og videokanon/lærred. Fitnessrum. Veludrustet værksted. Fælles vaskeri med 3 lynhurtige industri-vaskemaskiner, tørretumbler og tørrekælder. Stort disponibelt rum i kælderen med bordtennis og fælles frysere. Sauna med tilhørende baderum. Fælles naturgasfyret varmecentral (planlægges at overgå til fjernvarme i 2024). 


Vores naturskønne 30.000 kvm store fællesgrund består bl.a. af: Stor fælles terrasse med havemøbler til udespisning. Stor legeplads – områdets bedste! Boldbane med minifodboldmål og basket-kurv. Overdækket tørreplads. Fælles carporte med mulighed for opladning af elbiler (én carport pr. hus og resten til fælles afbenyttelse). Anlagt have omkring fælleshuset med frugttræer og bærbuske. Private køkkenhaver. Resten af arealet henligger som smuk naturgrund. 

Vil du vide mere

Hvis I tænker på at købe hus i Bofællesskabet Leerbjerg Lod, kunne det være nyttigt for jer at tale med en af de nuværende beboere for at høre mere om livet på Loddet. Kontakt f.eks. gerne Trine Andersen, Leerbjerg Lod 13 på telefon 31 72 79 77 / mail: trine.hoeje@andersen.mail.dk eller Lea Fløe Christensen, Leerbjerg Lod 8 på telefon 61 27 52 28 / mail: leafloe@yahoo.dk. I kan eventuelt også blive inviteret med til en fællesspisning, så I kan møde flere bofæller på én gang.

Officielle henvendelser rettes til Styrelsen: styrelsen@leerbjerglod.dk